Ha unjátok a sima túrófánkot (bár szerintünk megunhatatlan) akkor pakoljatok a fánkok közepébe valamilyen apróbb szemű gyümölcsöt, mondjuk málnát, na meg persze csináljatok hozzá egy frankó csokiöntetet is és máris nem lesz unalmas ez a klasszik desszert!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

A fánkokhoz:

  • 500 g túró
  • 3 tojás
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 250 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • kb. 20 szem málna

Acsokiszószhoz:

  • 100 ml tejszín
  • 50 ml tej
  • 90 g étcsokoládé
  • 30 ml Piroska málnaszörp

TÚRÓFÁNK MÁLNÁS CSOKISZÓSSZAL

A túrófánkhoz robotgéppel simára keverjük a túrót a cukorral, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót és a sütőporral elkevert lisztet. A masszából vizes kézzel nagyobb diónyi halmokat veszünk ki, belenyomunk egy málnaszemet a közepükbe és 170 fokos olajban kisütjük a fánkokat. Akkor lesznek jól átsülve, ha maguktól forognak az olajban a fánkok. A csokiszószhoz a tejet és a tejszínt összeöntjük és felmelegítjük. Ráöntjük a kockákra tört csokira, megvárjuk míg felolvad, és belekeverjük a málnaszörpöt. A túrófánkokat porcukorral megszórva, a málnás csokiöntettel tálaljuk.