Brutális ízbomba! A narancs és a csoki szinte felrobban az ember szájában és amikor még erre megérzitek a pekándió ízét, végetek van! Megéri kipróbálni, imádni fogjátok!
Hozzávalók egy kisebb szögletes kenyérsütőformához:
A pitetésztához:
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 tojássárgája
A töltelékhez:
- 200 ml méz
- 40 ml Piroska narancsszörp
- 3 tojás
- 150 g barna cukor
- 200 g vaj
- 2 ek liszt
- étcsoki darabokra törve 250 g
- 100 g pekándió
A pitetésztához:
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 tojássárgája
SZABI PEKÁNDIÓS PITÉJE
A pitetészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és vagy géppel vagy kézzel jól összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta egy fóliába tekerjük és bedobjuk a hűtőbe kb. fél órára. A pitetésztát lisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk, úgy hogy a piteforma méreteit néhány centivel meghaladja, majd a formába tesszük és a széleit levágjuk. Mehet bele egy alufólia és némi száraz bab, majd irány a sütő és így töltelék nélkül kb. 5 percig “vakon” elősütjük. Közben előkészítjük a tölteléket. Egy edényben összekeverjük a töltelék hozzávalóit és megtöltjük vele az elősütött és a sütőbabtól és alufóliától megszabadított pitét. Együtt sütjük még kb. 25-30 percig, vagy addig amíg a töltelék meg nem emelkedik. Mehet rá a tejszínből, porcukorból vanília kivonatból és a bodzaszörpből felvert hab és már ehetjük is!