Brutális ízbomba! A narancs és a csoki szinte felrobban az ember szájában és amikor még erre megérzitek a pekándió ízét, végetek van! Megéri kipróbálni, imádni fogjátok!

Hozzávalók egy kisebb szögletes kenyérsütőformához:

A pitetésztához:

  • 180 g liszt
  • 1 csipet só
  • 95 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 45 ml tejföl
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 200 ml méz
  • 40 ml Piroska narancsszörp
  • 3 tojás
  • 150 g barna cukor
  • 200 g vaj
  • 2 ek liszt
  • étcsoki darabokra törve 250 g
  • 100 g pekándió

A pitetésztához:

  • 180 g liszt
  • 1 csipet só
  • 95 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 45 ml tejföl
  • 1 tojássárgája

SZABI PEKÁNDIÓS PITÉJE

A pitetészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és vagy géppel vagy kézzel jól összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta egy fóliába tekerjük és bedobjuk a hűtőbe kb. fél órára. A pitetésztát lisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk, úgy hogy a piteforma méreteit néhány centivel meghaladja, majd a formába tesszük és a széleit levágjuk. Mehet bele egy alufólia és némi száraz bab, majd irány a sütő és így töltelék nélkül kb. 5 percig “vakon” elősütjük. Közben előkészítjük a tölteléket. Egy edényben összekeverjük a töltelék hozzávalóit és megtöltjük vele az elősütött és a sütőbabtól és alufóliától megszabadított pitét. Együtt sütjük még kb. 25-30 percig, vagy addig amíg a töltelék meg nem emelkedik. Mehet rá a tejszínből, porcukorból vanília kivonatból és a bodzaszörpből felvert hab és már ehetjük is!