A pohárkrémek azok közé a desszertek közé tartoznak amik nagyon királyul néznek ki, viszont rövid idő alatt, kevés energiabefektetéssel is összedobhatóak. Szerintünk ez pont elég indok arra, hogy miért rétegezzünk édes sajtkrémet, kekszmorzsát és gyümölcsöket pár pohárba, mindössze kb 30 perc alatt!
Hozzávalók két személyre:
A sajtkrémhez:
- 250 g mascarpone
- 250 g natúr krémsajt
- 1 ek Bourbon vaníliás cukor
- 60 g porcukor
A rétegezéshez:
- 50 ml Piroska grapefruit-ribizli szörp
- 1 mk étkezési keményítő
- 200 g zabkeksz
- 2 ek olvasztott vaj
- kb. 200 g piros ribizli
A sajtkrémhez összekeverjük a hozzávalókat. A szörpöt összekeverjük a keményítővel és közepes lángon kissé besűrítjük. A zabkekszet aprítógéppel lezúzzuk az olvasztott vajjal, végül a poharakba rétegezzük a zabkekszes morzsát, a krémet, a ribizliszemeket és az öntetet.