A panna cotta egy nagyon egyszerű és nagyon finom desszert. Az egyetlen nehézsége az lehet ha túl sok vagy túl kevés zselatint használunk, de szerencsére itt van ez a recept, aminek az arányaival tökéletes panna cottát készíthettek 😉

Hozzávalók négy szufléformához:

A kiwizseléhez:

  • 2 kiwi apróra vágva
  • 80 ml Piroska kiwiszörp
  • 20 ml víz
  • 1 csapott tk zselatin

A panna cottához:

  • 500 ml 30%-os tejszín
  • 100 ml tej
  • 6 g zselatin
  • 50 g cukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 csipet só

NÓRI KIWIS PANNA COTTA-JA

A panna cottához a tejszínt összekeverjük a tejjel és a cukorral, kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint. Felmelegítjük a cukros tejes tejszínt, de nem forraljuk fel. Feloldjuk benne a zselatint, belekeverjük a vaníliarúd magjait, a sót és elosztjuk a 4 szufléformában. Legalább 4-5 órán keresztül hűtőben hűtjük, majd ha úgy érezzük teljesen megdermedt, pár másodpercre forró vízbe mártjuk a formákat, és ráborítjuk tányérokra. Az apróra vágott kiwit elkeverjük a zselatinnal, szörppel, vízzel, megvárjuk amíg feloldódik a zselatin, kihűtjük és a panna cották tetejére öntjük az öntetet.