A panna cotta egy nagyon egyszerű és nagyon finom desszert. Az egyetlen nehézsége az lehet ha túl sok vagy túl kevés zselatint használunk, de szerencsére itt van ez a recept, aminek az arányaival tökéletes panna cottát készíthettek 😉
Hozzávalók négy szufléformához:
A kiwizseléhez:
- 2 kiwi apróra vágva
- 80 ml Piroska kiwiszörp
- 20 ml víz
- 1 csapott tk zselatin
A panna cottához:
- 500 ml 30%-os tejszín
- 100 ml tej
- 6 g zselatin
- 50 g cukor
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 1 csipet só
NÓRI KIWIS PANNA COTTA-JA
A panna cottához a tejszínt összekeverjük a tejjel és a cukorral, kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint. Felmelegítjük a cukros tejes tejszínt, de nem forraljuk fel. Feloldjuk benne a zselatint, belekeverjük a vaníliarúd magjait, a sót és elosztjuk a 4 szufléformában. Legalább 4-5 órán keresztül hűtőben hűtjük, majd ha úgy érezzük teljesen megdermedt, pár másodpercre forró vízbe mártjuk a formákat, és ráborítjuk tányérokra. Az apróra vágott kiwit elkeverjük a zselatinnal, szörppel, vízzel, megvárjuk amíg feloldódik a zselatin, kihűtjük és a panna cották tetejére öntjük az öntetet.