Imádjuk a görögdinnyét, de szerintünk ezzel az ország nagy része sincs másképp. Viszont azon túl, hogy megesszük, simán összedobhatunk belőle egy príma limonádét is, ami jól behűtve szuper frissítő lesz otthon, de akár egy nagy kertipartin is!

Hozzávalók egy kancsóhoz:

  • ½ görögdinnye
  • 2-3 marék málna
  • 120 ml Piroska málnaszörp
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1,2 l szódavíz
  • pár lime és citromkarika
  • jégkocka

A görögdinnye húsát kisebb darabokra vágjuk és egy turmixgépbe rakjuk. Hozzádobáljuk a málnát, az apróra vágott mentát, bazsalikomot és beleöntjük a vizet és a málnaszörpöt. Alapos turmixolás után egy nagy kancsóba szűrjük a levet (ha nem elég édes, még málnaszörppel édesítjük), teledobáljuk jégkockával, lime- és citromszeletekkel.

NÓRI DINNYÉS MÁLNÁS LIMONÁDÉJA

Piroska tipp: Használj mindig friss zöldfűszereket, hogy minél intenzívebb íze legyen.