Ez a desszert kb olyan mint egy óriási pohárkrém, és talán pont ettől néz ki ennyire jól. A poén benne az, hogy amennyire jól néz ki, annyira kevés macera van vele, úgyhogy abszolút nyerő édesség lehet ha valakit le akartok nyűgözni, de nem mozogtok annyira otthonosan a konyhában, vagy nincs kedvetek sok időt tevékenykedni a desszerttel 🙂

Hozzávalók egy nagy tálhoz:

A trifle-hez:

  • 400 g zabkeksz
  • 3 ek puha vaj
  • 150 ml hideg tejszín
  • 650 g mascarpone
  • 1 nagy marék mentalevél aprítva
  • 80 g porcukor
  • 300 g málna
  • 80 ml feketeribizliszörp
  • + összetört habcsók

A habcsókhoz:

  • 200 g porcukor
  • 100 g tojásfehérje (kb 4 közepes
    tojás)
  • 2 ek feketeribizliszörp

MÁLNÁS FEKETERIBIZLIS TRIFLE, HABCSÓKKAL

A habcsókokhoz a porcukrot és a tojásfehérjét egy edénybe mérjük és vízgőz fölött felmelegítjük. Amikor már jó meleg, robotgéppel kemény habbá verjük. Egy habzsákba rakjuk a masszát, nagyobb halmokat nyomunk sütőpapíros tepsire és még sütés előtt egy ecset fejét feketeribizli szörpbe mártjuk és összefröcsköljük vele a habcsókokat. 80 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük a hacsókokat. A zabkekszet a puha vajjal egy aprítógépben lezúzzuk. A mascarponét elkeverjük az aprított mentalevelekkel, a porcukorral, majd kemény habbá verjük a tejszínt és ezt is beleforgatjuk a krémbe. A málnát a fekeriizliszörppel összekeverjük, egy villával szétnyomkodjuk, és egy nagy tálba rétegezzük a kekszmorzsát, krémet, összetört málnát és rétegenként pár habcsókot. A süti tetejét friss málnával és habcsókokkal díszítjük.