Hogy mi a jobb a muffinnál? Naná, hogy a cupcake! És, hogy miért? Mert ez utóbbin van egy kis plusz máz a tetején, melyet jelen esetben krémsajtból és gránátalmaszörpből készítünk. Egyszerűen imádnivaló!

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához:

  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 30 g vaj
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 10 g őrölt fahéj
  • 250 ml tej
  • 250 g liszt
  • 15 g sütőpor
  • 1 gránátalma magjai

A mázhoz:

  • 200 g mascarpone
  • 150 g porcukor
  • 220 g vaj
  • 200 ml Piroska gránátalmaszörp

JANI FÉLE CUPCAKE

A tészta hozzávalóit egy robotgéppel vagy kézzel alaposan elkeverjük, majd beleöntjük a gránátalma magjait, és összekeverjük. Tapadásmentes muffinformába lapátolunk a masszából, hogy mindegyikbe kb. 2/3-ig érjen. 180 fokon 15-20 percig sütjük, majd a végén tűpróbával ellenőrizzük. A mázhoz először a porcukrot és a vajat alaposan kikeverjük, majd csomómentesen összedolgozzuk a krémsajttal. Habzsákba töltjük és csillagokat nyomunk a kihűlt muffinok tetejére. A szörpöt alacsony lángon 3-5 perc alatt egy kicsit besűrítjük, sütőpapírból egy kis töltőzsákot készítünk, majd a máz vájatait feltöltjük vele, hogy kétszínű mintát kapjunk.