Hogy mi a jobb a muffinnál? Naná, hogy a cupcake! És, hogy miért? Mert ez utóbbin van egy kis plusz máz a tetején, melyet jelen esetben krémsajtból és gránátalmaszörpből készítünk. Egyszerűen imádnivaló!
Hozzávalók 12 darabhoz:
A tésztához:
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 30 g vaj
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 10 g őrölt fahéj
- 250 ml tej
- 250 g liszt
- 15 g sütőpor
- 1 gránátalma magjai
A mázhoz:
- 200 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 220 g vaj
- 200 ml Piroska gránátalmaszörp
JANI FÉLE CUPCAKE
A tészta hozzávalóit egy robotgéppel vagy kézzel alaposan elkeverjük, majd beleöntjük a gránátalma magjait, és összekeverjük. Tapadásmentes muffinformába lapátolunk a masszából, hogy mindegyikbe kb. 2/3-ig érjen. 180 fokon 15-20 percig sütjük, majd a végén tűpróbával ellenőrizzük. A mázhoz először a porcukrot és a vajat alaposan kikeverjük, majd csomómentesen összedolgozzuk a krémsajttal. Habzsákba töltjük és csillagokat nyomunk a kihűlt muffinok tetejére. A szörpöt alacsony lángon 3-5 perc alatt egy kicsit besűrítjük, sütőpapírból egy kis töltőzsákot készítünk, majd a máz vájatait feltöltjük vele, hogy kétszínű mintát kapjunk.