Totálisan vagány ha alkoholos helyett alkoholmentes fröccsöket csinál az ember – ez most például áfonyából készül, és kap egy kis extra zöldfűszeres löketet is.

Hozzávalók négy személyre:

Az áfonyás alaphoz:

  • 200 ml víz
  • 150 g méz
  • 200 g áfonya
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • 1 lime kifacsart leve

A fröccshöz:

  • 100 g áfonya
  • fél csokor friss menta
  • 1 l szóda
  • 200 ml Piroska áfonyaszörp

A vizet és a mézet elkezdjük összeforralni, ebbe beleszórjuk az áfonyát és a bazsalikomot, melyet egy fakanállal széttörünk. 5-10 percig alacsonyabb lángon rotyogtatjuk, majd ha szükséges, belefacsarjuk egy lime levét, a cél, hogy ne legyen se túl édes se túl savanyú. További 10 percig már lekapcsolt lángon állni hagyjuk, utána pedig átszűrjük. Egy kancsóba jeget halmozunk, majd erre ráöntjük a bazsalikomos áfonyás alapot, az áfonyaszörpöt, a mentát, végül pedig felöntjük friss szódával.

JANI ÁFONYAFRÖCCSE

Piroska Tipp: Ha buliba készíted, nyugodtan turbózd fel egy kis rummal!