Totálisan vagány ha alkoholos helyett alkoholmentes fröccsöket csinál az ember – ez most például áfonyából készül, és kap egy kis extra zöldfűszeres löketet is.
Hozzávalók négy személyre:
Az áfonyás alaphoz:
- 200 ml víz
- 150 g méz
- 200 g áfonya
- 6-8 levél friss bazsalikom
- 1 lime kifacsart leve
A fröccshöz:
- 100 g áfonya
- fél csokor friss menta
- 1 l szóda
- 200 ml Piroska áfonyaszörp
A vizet és a mézet elkezdjük összeforralni, ebbe beleszórjuk az áfonyát és a bazsalikomot, melyet egy fakanállal széttörünk. 5-10 percig alacsonyabb lángon rotyogtatjuk, majd ha szükséges, belefacsarjuk egy lime levét, a cél, hogy ne legyen se túl édes se túl savanyú. További 10 percig már lekapcsolt lángon állni hagyjuk, utána pedig átszűrjük. Egy kancsóba jeget halmozunk, majd erre ráöntjük a bazsalikomos áfonyás alapot, az áfonyaszörpöt, a mentát, végül pedig felöntjük friss szódával.
JANI ÁFONYAFRÖCCSE
Piroska Tipp: Ha buliba készíted, nyugodtan turbózd fel egy kis rummal!