Valószínűleg a limonádén túl a nyár talán első számú hűsítője, kicsik és nagyon számára is a fagyi. Ha nagy fagyiőrültek vagyunk akkor érdemes beszerezni egy kisebb fagyigépet, de enélkül is elkészíthetitek otthon ezt a szuper málnás, fehércsokis gelatot, sőt ha csalni akartok még bolti vaníliafagyit is használhattok!

Hozzávalók egy kisebb szögletes kenyérsütőformához:

A fagyihoz:

  • 500 ml tejszín (30%-os)
  • 5 tojássárgája
  • 240 ml tej (2,8%-os)
  • 70 g cukor
  • 1 csipet só
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 200 g fehércsoki

A málnaszószhoz:

  • 60 ml Piroska málnaszörp
  • 1 tk étkezési keményítő

A díszítéshez:

  • 40 g fehércsoki
  • pár szem friss málna

HÁZI VANÍLIÁS FEHÉRCSOKIFAGYI MÁLNASZÓSSZAL

A tejszínt, tejet, cukrot, sót és vaníliarúd kikapart magjait felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgájákat, a fehércsokit és addig keverjük amíg a csoki felolvad. Hűtőhidegre hűtjük és fagyigépben 20 perc alatt elkészítjük (ha nincs fagyigépünk, óránként kivesszük a fagyasztóból és robotgéppel átkeverjük). A málnaszörpöt elkeverjük az étkezési keményítővel és egyet forralunk rajta. A formába öntjük a fagyi felét, rászórunk kevés friss málnát és apróra vágott fehércsokit, rácsurgatjuk a málnaszószból és kiskanállal belekeverjük, erre jön a másik réteg fagyi ahol a málnaszószt elkeverjük a tetején és megszórjuk a maradék fehércsokival és málnával.