Hozzávalók:

  •  Piroska málna szörp
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg fagyasztott vagy friss málna
  • Szóda esetleg ásványvíz.

Elkészítés:

Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A citrom másik felét szeleteljük fel. A 10 dkg fagyasztott málnát öntsük a kancsóba. Ha friss málnából készítjük, előbb alaposan mossuk meg a gyümölcsöt, ízlés szerint egészben, vagy összeturmixolt állapotban is hozzáadhatjuk az italhoz. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl málna szörpöt. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, valamint az áfonya darabokat. (Ízlés szerint tehetünk bele egy kevés mentalevelet is) A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel.

FINCSI MÁLNÁS LIMONÁDÉ