Hozzávalók:
- Piroska málna szörp
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 10 dkg áfonya
- 10 dkg fagyasztott vagy friss málna
- Szóda esetleg ásványvíz.
Elkészítés:
Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A citrom másik felét szeleteljük fel. A 10 dkg fagyasztott málnát öntsük a kancsóba. Ha friss málnából készítjük, előbb alaposan mossuk meg a gyümölcsöt, ízlés szerint egészben, vagy összeturmixolt állapotban is hozzáadhatjuk az italhoz. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl málna szörpöt. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, valamint az áfonya darabokat. (Ízlés szerint tehetünk bele egy kevés mentalevelet is) A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel.