Csokis gránátalmás varázslat a Pokol konyhájából! A tömény csokit szilajjá teszi a chili dühe és az egészet megkoronázza az izgalmas gránátalma! Nem heveritek ki egykönnyen!

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

A tésztához:

  • 40 g kakaó
  • 120 ml víz
  • 120 ml tej
  • 275 g liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 1 mk só
  • 225 g vaj
  • 400 g cukor
  • 3 tojás

A krémhez:

  • 355 ml tejszín
  • 340 g étcsoki
  • 120 ml tejföl
  • 50 ml Piroska gránátalma gyümölcsszörp
  • chilipor

A POKOL TORTÁJA

A forró vízben elkeverjük a kakaóport, majd miután kicsit lehűlt, hozzákeverjük a tejet is. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát és a sót, majd félretesszük. Egy edényben géppel vagy kézzel habosra és könnyűre keverjük a vajat a cukorral és ezt követően egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Óvatosan adagolva hozzákeverjük a lisztes és a kakaós keveréket is, úgy hogy a lisztes keverékkel kezdjük és azzal is fejezzük be. A tésztát három kb. 20 cm átmérőjű tortaformában egyenlően elosztva 180 ° C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük majd a sütőből kivéve rácsra helyezzük őket és megvárjuk míg kihűlnek. A krémhez a tejszínt óvatosan felmelegítjük majd a tűzről levéve hozzákeverjük a darabokra tört csokit és addig keverjük amíg teljesen felolvad a tejszínben. Megvárjuk amíg kihűl és ekkor keverjük hozzá a chilit, a gránátalma szörpöt és a tejfölt. Hűtőbe tesszük és ha teljesen lehűlt, géppel vagy kézzel alaposan de óvatosan átkeverjük. Összeszereljük a tortát úgy hogy alulra mehet egy tortalap arra a krém kb. ¼ -e majd újabb tortalap és ezt ismételjük még egyszer. A végén a maradék krémmel kívülről is beburkoljuk a tortát, ne ijedjünk meg tőle hogy kicsit rusztikus lesz a pacek de ez így jó! Frissen a legjobb!