Van egy tuti jó recepted Piroska szörppel? Írd le Facebook-oldalunkon a „Főzz le minket!” nyereményjáték-poszt alá, és mi minden héten 4 szuper ajándékcsomagot sorsolunk ki köztetek!

Főzz együtt nálunk Szabó-Thailmeiner Dórival, a @szorongokesfozok TikTok-csatorna sztárjával, és Eisler Zsolttal a Street Kitchen séfjével!

A legjobb receptet beküldő 4 játékos pedig meghívást kap a közös főzőkalandra Kecskemétre, ahol Dórin és Zsolton kívül találkozhat a Piroska Szörp vezetőivel és Gulyás Ádámmal is.

Elő azokkal a receptekkel!

Sztárvendégek - zsűritagok

Thailmainer Dóra

#szorongokesfozok

Dóri 2021-ben kezdett gasztro témájú videókat gyártani a TikTokra. Egyedi stílusa és szenzációs narrációi a​ videói alatt pillanatok alatt meghozták számára az ismertséget, az első százezer feliratkozót kevesebb mint egy év alatt gyűjtötte össze. Amikor nem TikTok-videókat gyárt, Dóri „civilben” az izraeli–palesztin konfliktust kutatja ​az egyetemen.

Eisler Zsolt

#streetkitchen

18 évesen költözött Budapestre, ahol rákényszerült arra, hogy főzőcskézzen. Ekkor jött rá, hogy számára a főzés egyszerre kikapcsolódás és feltöltődés. Volt szerencséje belekóstolni a catering világába, de annak búcsút intve inkább a televízió és a főzés felé vette az irányt. Mohácsi srác lévén, hatalmas kedvence a halászlé és a harcsapaprikás kapros-túrós csuszával. Utóbbi jöhet reggel, délben, este, mulatozás előtt, közben és után is.

Gulyás Ádám

#piroskaszorp

Ádám legalább annyira szeret főzni, mint enni. Hobbiszakácsként elkápráztatja a családot. Nagyon készül a Piroska Szörpös ételek megismerésére. Ő is kifejlesztette a saját tuti Piroskás receptjét.

Játék ideje: 2022. november 3-27.

RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZAT

Nyerteseink

44. hét

2022. november 8-i sorsolás nyertesei:

  • Hellman Bíborka, Baktakék
  • Blanyár Anikó, Budapest
  • Dömőkné Salamon Csilla, Bázakerettye
  • Tóth Abonyi Barbara, Kiskunhalas

45. hét

2022. november 15-i sorsolás nyertesei:

  • Kádár Eszter, Kecskemét
  • Nádudvari Nóra, Atkár
  • Illés Gáborné, Cegléd
  • Kordics Gábor, Kiskunhalas

46. hét

2022. november 22-i sorsolás nyertesei:

  • Jósvai Erika, Háromhuta
  • Mozsár-Erdei Fruzsina, Debrecen
  • Kissné Rónaszéki Ildikó, Kálmánháza
  • Kiss Klarissza, Kálmánháza

47. hét

2022. november 29-i sorsolás nyertesei:

  • Hamarosan!

Gratulálunk nyerteseinknek!

Játékosaink receptjei

Bodzaszörpös sült kacsacomb

Horváth H. Andrea receptje

Hozzávalók:
2 db pecsenyekacsacomb
1 dl Piroska bodzaszörp
8 db duci fokhagyma gerezd (héjastól)
1 ek sűrített paradicsom
1 ek gulyáskrém
0,5 kk kakukkfű
0,5 kk őrölt kömény
0,5 kk frissen őrölt bors
1 ek kacsazsír
1 kk étkezési keményítő
Ízlés szerint só
A tisztított, mosott, szárazra törölt combokat a bőrös oldalán beirdaljuk. Mindkét felét sózzuk, borsozzuk, befűszerezzük, és a zsír egyharmadával kikent sütőtálba tesszük, a maradékot osszuk el a húsok tetején. Tegyük mellé, vagy rá a héjas fokhagyma gerezdeket és öntsük rá a bodzaszörpöt. Alufóliával takarjuk le, és tegyük be a sütőbe. 180 C fokon süssük jó egy órát. Ezután, ha elég puhának ítéljük, fedetlenül süssük még, kb. 20 perc alatt ropogós pirosra sül. Vegyük ki a húsokat és tartsuk melegen. Az alatta képződött folyadékot öntsük egy kis edénybe és adjuk hozzá a héjából kinyomott fokhagymát is. Villával pépesítsük, kóstoljuk s ha kell még ízesítsük. Forraljuk föl! A keményítőt keverjük simára egy dl vízzel és adjuk hozzá a szafthoz. Ezzel kész is a finom mártás, amit tálalásnál külön tálkában tegyünk az asztalra.

Színes kókuszkockák

Putóczki Gáborné receptje

Hozzávalók a tésztához:
10 dkg (puha) vaj vagy margarin
20 dkg eritrit vagy cukor
2 db tojás
3 ek méz
3 dl tej
1 cs. sütőpor
35 dkg barna rizsliszt
A fehér mázhoz:
20 dkg fehér csoki
1 dl tej
A rózsaszín mázhoz:
10 dkg vaj vagy  margarin
1 dl Piroska málnaszörp
5 dkg cukor
A kakaós mázhoz:
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
4 ek tej
A beforgatáshoz:
kb 20-25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével a robotgép üstjébe mérjük és alaposan kikeverjük, majd a lisztet is hozzádolgozzuk, és sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk. (Nekem 36 db lett).
A fehér mázhoz, a fehér csokit a tejjel összeolvasztjuk, majd ebbe mártogatjuk a kockák 1/3-át majd kókuszreszelékben megforgatjuk, és tálcára sorakoztatjuk azokat.
A rózsaszín mázhoz, a cukrot, a málnaszörpöt, és a vajat összeolvasztjuk ebbe mártogatjuk a kockák további 1/3-át, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, és a tálcára rakosgatjuk ezeket is.
A kakaóshoz, a cukrot, vajat, tejet, kakaóport összeforraljuk, majd a maradék kockákat ebbe mártogatjuk meg. Ezeket is megforgatjuk kókuszreszelékben, és a tálcára helyezzük. Pár órát szellős helyen érdemes szárítani, de akár azonnal is fogyasztható.

Bodzaszörpös eperkrémleves

Kovács Szilvia receptje

Hozzávalók:
25 dkg eper
2 dl bodzaszörp
1/2 db citrom
ízlés szerint Vanília aroma
csipet só
1 teáskanál keményítő
1,5 dl tejszín
A tálaláshoz vanília fagyi, tejszínhab, citromkarika
Elkészítés
Az epret megtisztítom, a fél citromot karikára vágom. Az epret a bodzaszörppel, további fél liter vízzel, csipet sóval, citromkarikákkal és vanília aromával felforralom. Mivel az eper nagyon hamar puhul, nem is főzöm tovább. A citromkarikákat kiveszem, és a levest összeturmixolom. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverem, majd kanalazok hozzá a forró levesből. Ha sima, beleöntöm az egészet a levesbe, és újra felforralom, majd átszűröm. Jól behűtve, egy gombóc vanília fagyival, tejszínhabbal tálalom. Díszítésnek egy karika citromot teszek a tányér szélére.

Feketeerdő kocka

Nádudvari Nóra receptje

Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
kevés sütőpor
Krém:
1 cs vanília puding
2,5 dl Piroska meggyszörp
1 dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
meggy, vagy meggybefőtt
Tetejére:
3 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 30×35 cm-es sütőpapíros tepsiben 170 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.
A krémhez a vanília pudingot a meggyszörppel és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot.

Bodzás panna-cotta, bodzaszörpös eperraguval

Stefán Fanni receptje

Hozzávalók:
250 ml tejszín
250 ml tej
2-3 ek cukor
100 ml  Piroska bodzaszörp
100 ml víz
30 dkg eper
5-6 db bodzavirág
1 ek étkezési keményítő
4 lap zselatin
Elkészítés
A tejszínt és a tejet összeöntöttem és a megmosott bodzavirággal, cukorral felfőztem. Hagytam állni egy éjszakát, majd kivettem belőle a virágokat, átszűrtem, és újra felfőztem. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztattam, majd kicsavartam és a tejes tejszínhez kevertem. Hideg vízzel kiöblített formákba öntöttem, legalább 4-5 órát hűtőszekrénybe tettem. Az epret feldaraboltam és a bodzaszörppel, vízzel főztem. Miután jól felforrt, az eper felét botmixerrel pépesítettem. Az étkezési keményítőt 3-4 evőkanál hideg vízzel elkevertem, és ezzel besűrítettem az epret. Miután kihűlt, ezzel az eperraguval tálaltam a panna-cottát.