




Van egy tuti jó recepted Piroska szörppel? Írd le Facebook-oldalunkon a „Főzz le minket!” nyereményjáték-poszt alá, és mi minden héten 4 szuper ajándékcsomagot sorsolunk ki köztetek!
Főzz együtt nálunk Szabó-Thailmeiner Dórival, a @szorongokesfozok TikTok-csatorna sztárjával, és Eisler Zsolttal a Street Kitchen séfjével!
A legjobb receptet beküldő 4 játékos pedig meghívást kap a közös főzőkalandra Kecskemétre, ahol Dórin és Zsolton kívül találkozhat a Piroska Szörp vezetőivel és Gulyás Ádámmal is.
Elő azokkal a receptekkel!
Sztárvendégek - zsűritagok

Thailmainer Dóra
#szorongokesfozok
Dóri 2021-ben kezdett gasztro témájú videókat gyártani a TikTokra. Egyedi stílusa és szenzációs narrációi a videói alatt pillanatok alatt meghozták számára az ismertséget, az első százezer feliratkozót kevesebb mint egy év alatt gyűjtötte össze. Amikor nem TikTok-videókat gyárt, Dóri „civilben” az izraeli–palesztin konfliktust kutatja az egyetemen.
Eisler Zsolt
#streetkitchen
18 évesen költözött Budapestre, ahol rákényszerült arra, hogy főzőcskézzen. Ekkor jött rá, hogy számára a főzés egyszerre kikapcsolódás és feltöltődés. Volt szerencséje belekóstolni a catering világába, de annak búcsút intve inkább a televízió és a főzés felé vette az irányt. Mohácsi srác lévén, hatalmas kedvence a halászlé és a harcsapaprikás kapros-túrós csuszával. Utóbbi jöhet reggel, délben, este, mulatozás előtt, közben és után is.


Gulyás Ádám
#piroskaszorp
Ádám legalább annyira szeret főzni, mint enni. Hobbiszakácsként elkápráztatja a családot. Nagyon készül a Piroska Szörpös ételek megismerésére. Ő is kifejlesztette a saját tuti Piroskás receptjét.
Játék ideje: 2022. november 3-27.
Nyerteseink
44. hét
2022. november 8-i sorsolás nyertesei:
- Hellman Bíborka, Baktakék
- Blanyár Anikó, Budapest
- Dömőkné Salamon Csilla, Bázakerettye
- Tóth Abonyi Barbara, Kiskunhalas
45. hét
2022. november 15-i sorsolás nyertesei:
- Kádár Eszter, Kecskemét
- Nádudvari Nóra, Atkár
- Illés Gáborné, Cegléd
- Kordics Gábor, Kiskunhalas
46. hét
2022. november 22-i sorsolás nyertesei:
- Jósvai Erika, Háromhuta
- Mozsár-Erdei Fruzsina, Debrecen
- Kissné Rónaszéki Ildikó, Kálmánháza
- Kiss Klarissza, Kálmánháza
47. hét
2022. november 29-i sorsolás nyertesei:
- Hamarosan!
Gratulálunk nyerteseinknek!
Játékosaink receptjei
Bodzaszörpös sült kacsacomb
Horváth H. Andrea receptje
Hozzávalók:
2 db pecsenyekacsacomb
1 dl Piroska bodzaszörp
8 db duci fokhagyma gerezd (héjastól)
1 ek sűrített paradicsom
1 ek gulyáskrém
0,5 kk kakukkfű
0,5 kk őrölt kömény
0,5 kk frissen őrölt bors
1 ek kacsazsír
1 kk étkezési keményítő
Ízlés szerint só
A tisztított, mosott, szárazra törölt combokat a bőrös oldalán beirdaljuk. Mindkét felét sózzuk, borsozzuk, befűszerezzük, és a zsír egyharmadával kikent sütőtálba tesszük, a maradékot osszuk el a húsok tetején. Tegyük mellé, vagy rá a héjas fokhagyma gerezdeket és öntsük rá a bodzaszörpöt. Alufóliával takarjuk le, és tegyük be a sütőbe. 180 C fokon süssük jó egy órát. Ezután, ha elég puhának ítéljük, fedetlenül süssük még, kb. 20 perc alatt ropogós pirosra sül. Vegyük ki a húsokat és tartsuk melegen. Az alatta képződött folyadékot öntsük egy kis edénybe és adjuk hozzá a héjából kinyomott fokhagymát is. Villával pépesítsük, kóstoljuk s ha kell még ízesítsük. Forraljuk föl! A keményítőt keverjük simára egy dl vízzel és adjuk hozzá a szafthoz. Ezzel kész is a finom mártás, amit tálalásnál külön tálkában tegyünk az asztalra.
Színes kókuszkockák
Putóczki Gáborné receptje
Bodzaszörpös eperkrémleves
Kovács Szilvia receptje
Hozzávalók:
25 dkg eper
2 dl bodzaszörp
1/2 db citrom
ízlés szerint Vanília aroma
csipet só
1 teáskanál keményítő
1,5 dl tejszín
A tálaláshoz vanília fagyi, tejszínhab, citromkarika
Elkészítés
Az epret megtisztítom, a fél citromot karikára vágom. Az epret a bodzaszörppel, további fél liter vízzel, csipet sóval, citromkarikákkal és vanília aromával felforralom. Mivel az eper nagyon hamar puhul, nem is főzöm tovább. A citromkarikákat kiveszem, és a levest összeturmixolom. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverem, majd kanalazok hozzá a forró levesből. Ha sima, beleöntöm az egészet a levesbe, és újra felforralom, majd átszűröm. Jól behűtve, egy gombóc vanília fagyival, tejszínhabbal tálalom. Díszítésnek egy karika citromot teszek a tányér szélére.
Feketeerdő kocka
Nádudvari Nóra receptje
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
kevés sütőpor
Krém:
1 cs vanília puding
2,5 dl Piroska meggyszörp
1 dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
meggy, vagy meggybefőtt
Tetejére:
3 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 30×35 cm-es sütőpapíros tepsiben 170 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.
A krémhez a vanília pudingot a meggyszörppel és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot.
Bodzás panna-cotta, bodzaszörpös eperraguval
Stefán Fanni receptje
Hozzávalók:
250 ml tejszín
250 ml tej
2-3 ek cukor
100 ml Piroska bodzaszörp
100 ml víz
30 dkg eper
5-6 db bodzavirág
1 ek étkezési keményítő
4 lap zselatin
Elkészítés
A tejszínt és a tejet összeöntöttem és a megmosott bodzavirággal, cukorral felfőztem. Hagytam állni egy éjszakát, majd kivettem belőle a virágokat, átszűrtem, és újra felfőztem. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztattam, majd kicsavartam és a tejes tejszínhez kevertem. Hideg vízzel kiöblített formákba öntöttem, legalább 4-5 órát hűtőszekrénybe tettem. Az epret feldaraboltam és a bodzaszörppel, vízzel főztem. Miután jól felforrt, az eper felét botmixerrel pépesítettem. Az étkezési keményítőt 3-4 evőkanál hideg vízzel elkevertem, és ezzel besűrítettem az epret. Miután kihűlt, ezzel az eperraguval tálaltam a panna-cottát.